Renovatie schoorsteen

Herstellen van schoorsteen

Schoorsteenrenovatie is het proces waarbij een schoorsteen wordt gerepareerd of gerenoveerd om de veiligheid en efficiëntie ervan te waarborgen. Er zijn verschillende redenen waarom een schoorsteen gerenoveerd moet worden, waaronder schade door weersinvloeden, veroudering, vervuiling of bouwgebreken.

Er zijn verschillende soorten schoorsteenrenovaties mogelijk, afhankelijk van de aard van de schade en de omvang van de reparatie. 

Het is belangrijk om een erkende en ervaren professional in te schakelen voor het uitvoeren van schoorsteenrenovaties. Zij kunnen de juiste diagnose stellen van de problemen met de schoorsteen en de juiste oplossing aanbevelen om ervoor te zorgen dat de schoorsteen veilig en efficiënt werkt.

Voegwerk vervangen

Het voegwerk van de schoorsteen kan na verloop van tijd beschadigd raken door weersinvloeden. Dit kan ervoor zorgen dat er water in de schoorsteen komt, wat leidt tot schade aan het metselwerk. Bij het vervangen van het voegwerk wordt het beschadigde voegwerk uitgeslepen en vervangen door nieuw voegwerk.

Schoorsteenkap

Een schoorsteenkap kan beschadigd raken door harde wind, sneeuw of hagel. Het vervangen van de schoorsteenkap kan voorkomen dat er water in de schoorsteen komt, wat kan leiden tot schade.

Scheuren of breuken

Scheuren of breuken in het metselwerk van de schoorsteen kunnen ervoor zorgen dat er water in de schoorsteen komt, wat kan leiden tot schade. Het herstellen van scheuren of breuken omvat het repareren van beschadigd metselwerk.

Voegen impregneren

Impregneren van de voegen is een methode om voegwerk waterafstotend te maken, waardoor de levensduur van de schoorsteen wordt verlengd. Het impregneren van de voegen kan worden gedaan om verdere schade aan de schoorsteen te voorkomen.

Scroll naar boven